Torchwood – Sesong 1


Plott: «Outside the Government, beyond the police» jobber 5 agenter med det som skal bli det 21. århundres største utfordring; Økende kontakt med liv fra andre planeter. Som vi har sett i Doctor Who er ikke britene helt ukjent med slike fenomener lenger, men Torchwood jobber likevel for å beskytte befolkningen. I hver episode er det en ny sak der det enten dukker opp skapninger eller gjenstander fra verdensrommet, eller noe annet overnaturlig skjer.

Dette er altså en spin-off fra TV-serien Doctor Who (og tittelen er også et anagram :D), noe som betyr at alt vi vet fra serien også gjelder i denne, men her befinner man seg alltid på jorda, og stort sett alltid i 2006. Episodene varierer enormt i handling, driv og brutalitetsnivå, fra blodige slasherepisoder,  til svært rolige episoder som utelukkende fokuserer på følelser.

Bra: Utvider det allerede svært utbroderte Doctor Who-universet som det allerede har blitt jobbet med i nesten 50 år gjennom både TV og bøker (og sikkert mer som jeg ikke gidder å sjekke nå). Fokuserer på oppgaver som må utføres, noe som gjør episodene til små filmer med klare plott og spenningskurver. Er innom mange spennende fenomener som tidsreise, mytologiske skapninger, rare gjenstander som gjør spennende ting og romvesner.

Dårlig: Er litt dårlig på fortelleraspektet og mange av episodene blir dermed rene actionepisoder med et lite strø av orginalitet. Rammen er spennende, overnaturlige fenomener, noe som gjør at vi enkelte ganger får morsomme historier om rare fenomen, men det det koker ned til er ofte ren action av den typen der de må komme seg raskt til et sted. Enkelte episoder er imidlertid mer komplekse og posjonerer informasjonen bedre ut, men det er svært ujevnt fordelt.

En del av episodene inneholder også ganske brutale bilder, noe som utelukker betydelige seergrupper (unødvendig).

Lite fokus på karakterene og plott over flere episoder.

Engasjerende enkeltepisoder: 3 (mange treige, enkelte genuint gode)

Plott over flere episoder: 1

Karakterer: 2

Originalitet / plott/ det lille ekstra: 5

Totalt: 11/20

Legg igjen en kommentar